راهنمای انواع رنگ ساختمانی – رنگها جز مصالحی از ساختمان هستند که جلوه خاصی به فضای ساختمان میبخشند و تاثیر مستقیمی بر روی دکوراسیون داخلی منزل دارد. استفاده از رنگهای مختلف در محیط خانه میتواند احساسات فرد را برانگیخته کند و یک محیط گرم و صمیمی برای اعضای خانواده ایجاد کند از این رو بسیاری از افراد ترجیح میدهند از بهترین انواع رنگ برای رنگآمیزی دیوارهای داخلی منزل خود استفاده کنند. رنگها انواع مختلفی دارد که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارد. در این مقاله با ما همراه شوید تا شما را با راهنمای معرفی انواع رنگ ساختمان و کاربرد آنها در نقاشی ساختمان آشنا کنیم.
رابطه رنگ و روانشناسی
رنگهای گرم حس هیجان و شادابی را ایجاد میکند و رنگهای سرد بیشتر باعث ایجاد احساس آرامش در فرد میشود
همانطور که میدانید در علم روانشناسی، روانشناسان معتقد هستند که هر رنگ سمبل خاص به خودش را دارد و بیانگر حس و حال خاصی است و علاوه بر این رنگها تاثیر مستقیمی در روحیه فرد میگذارند. به طور مثال رنگهای گرم انرژی انسان را بیشتر کرده و حس هیجان و شادابی را در فرد ایجاد میکند و رنگهای سرد بیشتر احساس آرامش را در فرد ایجاد میکند در نتیجه باید قبل از انتخاب نوع رنگ کاربرد فضا را بشناسیم و سپس رنگ مورد پسند را انتخاب کنیم. اما رنگها انواع مختلفی دارد که در این مقاله درباره مزایا و کاربرد رنگها در فضاهای مختلف بحث خواهیم کرد.
معرفی انواع رنگ ساختمان
بهترین رنگ برای نقاشی ساختمان کدام است؟ تا به حال به این موضوع فکر کردهاید؟ این روزها طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان بسیار متنوع شده است از این رو شما را در این بخش با انواع رنگ های ساختمانی جدید و قیمت انواع رنگ ساختمان آشنا میکنیم تا بتوانید از میان نمونههای مختلف، بهترین نوع رنگ ساختمان و همچنین زیباترین رنگ ساختمان را انتخاب کنید.
رنگ پلاستیک
یک نمونه رنگ ساختمان رایج از میان انواع رنگ ساختمان که از دیرباز تاکنون جز یکی از رنگهای بسیار کاربردی بوده، رنگ پلاستیک است. رنگ کردن دیوار با رنگ پلاستیک بسیار آسان است و از طرفی خشک شدن آن نیز به نسبت راحت است. البته باید در نظر داشت که برای استفاده از رنگ پلاستیک به یک نقاش حرفهای نیازمند است که خدمات در نظر گرفته شده برای شما در استادکار این مزیت را در اختیار شما قرار داده است. از رنگ پلاستیک بیشتر برای رنگ کردن پوشش سقف استفاده میکنند زیرا قابل شست و شو نمیباشد.
مزایای رنگ پلاستیک:
- اگر رنگ پلاستیک درجه یک و با کیفیت بسیار بالا در دسترس باشد تا حدودی قابل شست و شو است
- رنگ پلاستیک در آب به خوبی حل میشود و نیازی به حلالهای نفتی ندارد
- رنگآمیزی رنگ پلاستیک بسیار ساده است و از طرفی بسیار سریع خشک میشود
- رنگ پلاستیک نیازی به زیرسازی ندارد و سرعت عمل رنگ آمیزی آن بالا است.
- رنگ پلاستیک کاملا مات است و میتواند تمام عیب و نقصهای دیوار را بپوشاند
سرویس دهندگان متخصص نقاشی و رنگ ساختمان استادکار با استفاده از بهترین مواد اولیه و بهترین رنگآمیزی رنگ پلاستیک را برای شما اجرا میکنند.
معایب استفاده از رنگ پلاستیک
- بر روی قسمتهای آهنی مانند نرده یا پنجره قابل اجرا نیست
- آب را به خود جذب میکند؛ در نتیجه امکان شست و شو بسیار سخت است
- به دلیل مات بودن و شست و شوی سخت معمولا زود کثیف میشود
رنگ پلایستیک چطور اجرا میشود؟
متخصصان نقاشی ساختمان استادکار با استفاده از بهترین نوع رنگ پلاستیک، بعد از انتخاب رنگ، برای رنگآمیزی به میزان مناسبی این رنگ را در آب حل میکنند، طوری که غلظت آن نه بسیار زیاد باشد و نه خیلی رقیق که رنگ قلممو بر روی دیوار باقی ماند با یک میزان متناسب با استفاده از قلممو و فرچه مناسب کار رنگ آمیزی را انجام میدهند.
هزینه اجرا رنگ پلاستیک چقدر است؟
برای اجرای پروژه نقاشی دیوار با رنگ پلاستیک با استفاده از بهترین مواد اولیه در سال ۱۴۰۲ به ازای یک متر مربع از 25.000 تا 45.000 تومان به ازای هر متر مربع محاسبه میشود.
رنگ روغنی
رنگهای روغنی نیز جز دسته رنگهایی هستند که کاربرد بسیار زیادی برای رنگآمیزی دیوارهای داخلی ساختمان دارند. رنگهای روغنی به سه دسته رنگ روغنی براق، رنگ روغنی نیمه مات و مات تقسیم میشود که هرکدام کاربرد خاص خودش را دارد. از رنگ روغنی به عنوان یکی از مصالح ساختمانی عایق و ضد زنگ نیز استفاده میشود در نتیجه انتخاب بسیار خوبی برای پوشش «دیوارهای داخلی» منزل است.
انواع رنگ روغنی ساختمان
رنگ روغنی براق
رنگ روغنی براق پوشش بسیار خوبی دارد و برای تمام دیوارها و حتی وسایل آهنی مانند نرده و یا قاب پنجره نیز میتوان استفاده کرد علاوه بر این ماندگاری بسیار بالایی نیز دارد. معمولا از رنگ روغنی براق برای فضاهایی مانند پذیرایی که نیاز به روشنی بسیار دارد استفاده میشود. براق بودن سطح این رنگ کمک میکند تا نورهای محیطی به خوبی بر روی دیوار منعکس شوند و فضا بسیار روشن و لوکس جلوه کند. علاوه بر این رنگ روغنی براق کاملا قابل شست و شو است.
- توصیه ما به شما این است که از رنگهای روشن براق روغنی برای فضای پذیرایی و اتاق مهمان استفاده کنید.
رنگ روغنی نیمه مات و مات
به طور کلی شاید در نگاه اول تفاوت چندانی میان رنگ نیمه مات و مات دیده نشود اما تفاوت بارز آنها در «انعکاس نور» است. رنگ روغنی نیمه مات نسبت به رنگ مات بیشتر نور را منعکس میکند این در حالی است که رنگ روغنی مات به هیچ عنوان انعکاس نور را انجام نمیدهد. یکی از مزیتهای رنگ مات این است که اگر پوشش گچ کاری دیوار ایراداتی داشته باشد، رنگ مات به هیچ عنوان آن را نمایان نمیکند ولی هر چه رنگ براقتر باشد بیشتر ایرادات را نشان میدهد. تنها ایرادی که میتوان بر روی رنگ روغنی مات گذاشت، عدم قابلیت شست و شو آن و باقی ماندن اثر لکه بر روی آن است.
- سرویس دهندگان متخصص نقاشی ساختمان به شما پیشنهاد میدهند از رنگ روغنی نیمه مات و مات در محیطهایی مانند اتاق خواب استفاده شود و برای اتاق خواب بهتر است از رنگهای ملایم روغنی مات استفاده شود.
رنگ روغنی چطور اجرا میشود؟
از آنجا که از رنگ روغنی برای پوشش دیوارهای داخلی استفاده میشود، بعد از مشاوره، این تیم فضا را کاملا تمیز میکنند و سپس رنگ روغنی بسیار با کیفیت را بر روی دیوار اجرا میکنند.
هزینه اجرا رنگ روغنی چقدر است؟
اجرای رنگ روغن با زیرسازی هر متر مربع 40,000 تا 50,000 تومان می باشد.
اجرای رنگ روغن بدون زیرسازی هر متر مربع 30,000 تا 35,000 تومان می باشد.
آیا میتوان رنگ پلاستیک را روی رنگ روغن اجرا کرد؟
قطعا پاسخ به این سوال مثبت است و شما میتوانید رنگ پلاستیک را بر روی رنگ روغن اجرا کنید اما اگر میخواهید بر روی دیوارهایی که از قبل با رنگ روغن رنگ شدهاند رنگ دیگری مانند پلاستیک را اجرا کنید باید کاملا اصولی و با انجام یک سری زیرسازی این کار را انجام دهید.
حال منظور از زیر سازی چیست؟ قطعا رنگ روغن نیز مانند بسیاری از رنگهای دیگر در اثر گذر زمان مات و تیره میشوند و یا ممکن است آلودگیهایی بر روی آن وجود داشته باشد. به عنوان زیرسازی شما بایستی ابتدا دیوارها را کاملا تمیز کنید و مطمئن شوید هیچ گونه فرو رفتگی و یا شکافی بر روی دیوار وجود ندارد و در صورتیکه هر نقصی بر روی دیوار وجود داشت باید با بتونه پلاستیکی آن را کاملا صاف کرد.
پس از تمیز کردن دیوار و بتونه کاری، در صورت نیاز، نوبت به صاف کردن سطح دیوار است. برای این کار شما به یک سنباده تمام سطح دیوار را یکدست صاف میکنید تا دیوار برای رنگآمیزی مجدد آماده شود. پس از اتمام مراجل آماده سازی دیوار برای رنگآمیزی مجدد نوبت به اجرای رنگ پلاستیک بر روی دیوار است که در این مرحله بایستی رنگ مورد نظر را با پایه حلال خود ترکیب کنید و با فرچه مخصوص دیوار را رنگ کنید.
توجه داشته باشید که رنگ پلاستیک بر روی رنگ روغن بسیار روان است در نتیجه هنگام ترکیب رنگ پلاستیک با حلال مخصوص به خود سعی کنید به ترکیبی برسید که نه بسیار شل باشد و نه بسیار سفت تا بتوان را به راحتی بر روی رنگ روغن اجرا کرد.
آخرین نظرات