در این مقاله قصد داریم نکاتی مهم و ضروری را در مورد نقاشی و رنگ آمیزی سقف های صاف و بافت دار و همچنین ترفندهای حرفه ای در این باره را با شما به اشتراک بگذاریم….
- از پرایمر ضد لک برای پوشاندن عیوب استفاده کنید. مواردی از قبیل نشتی سقف، ترکیدن لوله های طبقه بالا ساختمانتان، دود تنباکو و نشتهای بزرگ، همگی میتوانند لکههای زشتی را برروی سقف به جای بگذارند که اگر از رنگهای قدیمی بخواهید استفاده کنید، غیرممکن است که پنهان شوند. اما اگر روی لکه را با یک لایه پرایمر لکهگیر بپوشانید، مشکلات شما تمام میشود.
- همه پروژه های خوب با آماده سازی خوب شروع می شوند. با یک کاور آسان پوش یا پلاستیک بزرگ روی تمام وسایلی که ممکن است رنگ روی آن ها چکه کند یا بریزد را بپوشانید، سپس یک نردبان، برس، غلتک و سینی غلطک، قلم موی زاویه دار، نوار نقاشی، چوب همزن، دستکش، آسان پوش برای پوشاندن زیرکار، سنباده، بتونه آماده یا ملات بتونه کاری و رنگ آستر ضد لک برای خود بگیرید.
- قبل از اینکه شروع به رنگ آمیزی با رنگ ساختمانی مورد نظرتان کنید سمباده بزنید، با گذشت زمان و با ایجاد لایههای رنگ، برجستگیها و ناهمواریهایی روی سقف ایجاد میشوند و یا ممکن است رنگ ها پوسته پوسته شوند. در نتیجه بهتر است که سقفتان را با یک کاغذ سمباده ای گرید 100 سنباده بزنید. این کار برای اطمینان از اینکه زیرسازی کارتان کاملاً صاف است انجام می شود و همچنین به افزایش چسبندگی رنگ ( رنگ اکریلیک یا رنگ پلاستیک )کمک می کند. پس از اتمام سمباده، سقف را با یک اسفنج مرطوب پاک کنید تا گرد و غبار آن پاک شود.
- حالا نوبت استفاده از نوار نقاشی است: مرز بین دیوار و سقف رو با کمک نوار مخصوص نقاشی بچسبونین تا رنگ روی قسمتهای دیگه پخش نشه.
- برای داشتن یک لایه رنگ صاف و ثابت روی سقف ابتدا باید در قسمت هایی به ابعاد 5 تا 8 سانتی متر کار کنید. به سرعت از یک بخش به قسمت بعدی حرکت کنید تا مطمئن شوید که رنگ در امتداد لبه قبل از رنگ کردن قسمت مجاور خشک نمی شود. اینکار “حفظ لبه خیس” نامیده می شود. بهترین پوشش را با چرخاندن غلتک یا قلم مو در زاویه ای مناسب در حین حرکت خواهید داشت.
- خرید رنگ مخصوص سقف: برای سقف، رنگی می خواهید که پاشیده نشود، زمان باز طولانی داشته باشد (به آرامی خشک شود) و به جای براق بودن، مات باشد. اکثر رنگ های سقفی با این کیفیت ها فرموله می شوند که عبارتند از رنگ اکریلیک که قابل شستشو است و رنگ پلاستیک و رنگ نیم پلاستیک، که هر کدام را به اختصار توضیح خواهیم داد.
- انتخاب هوشمندانه رنگ سقف: رنگ آمیزی سقف می تواند اتاق کوچک را بزرگتر نشان دهد یا اتاقی با سقف بلند صمیمی تر به نظر برسد در نتیجه در انخاب رنگ برای سقفتان دقت کنید یا از یک مشاوره دکوراسیون داخلی کمک بگیرید.
- شما لازم نیست یک دسته گران قیمت تهیه کنید: میتوانید انواع دسته های رنگی فانتزی و گرانقیمت را بخرید، اما دسته جارویی چوبی ساده معمولاً به همین خوبی کار میکند. دلایل استفاده از آن ساده است آنها ارزان و سبک هستند و کار را انجام می دهند.
- از غلتک ضخیم و درجه یک استفاده کنید: در اینجا نکته ای وجود دارد که برای اکثر کارهای رنگ آمیزی کاربرد دارد اما برای سقف ها اهمیت بیشتری دارد. شما میخواهید در کوتاهترین زمان ممکن رنگ روی سقف را داشته باشید و در عین حال پاشش را به حداقل برسانید. برای این کار به بهترین روکش غلتکی که می توانید بخرید نیاز دارید. اگر در مورد هزینه آن نگران هستید، به خاطر داشته باشید که روکش های درجه یک به راحتی تمیز می شوند و اگر به خوبی از آنها مراقبت کنید، می توانند مدت طولانی دوام بیاورند.
- به آرامی غلتکتان را روی سقف های بافت دار بغلتانید: رنگ آمیزی سقف های بافت دار کمی سخت است. اگر بافت قبلاً رنگ آمیزی شده باشد، رنگ آمیزی مجدد راحتتر و کم ریسک تر است. اگر بافت هرگز رنگ نشده باشد، امکان دارد که آب موجود در رنگ، بافت را شل کند و باعث ریزش آن به صورت ورقهای شود و این خیلی به کیفیت کار بافت بستگی دارد. اگر قسمتی از سقفتان در معرض دید نیست، ابتدا آن قسمت را تست کنید تا ببینید چه اتفاقی میافتد. اگر بافت شل شود، نقاشی روی قسمتهای بعدی سقف امکان پذیر نیست. باید توجه داشته باشید که برای رنگ آمیزی روی سقفهای بافت دار غلتک را روی بافتها زیاد عقب جلو نبرید زیرا احتمال دارد بافت از سقف جدا شود، اگر سقف نیاز به یک لایه رنگ دیگر دارد، صبر کنید تا اولین لایه کاملا خشک شود. سپس با همان تکنیک دوباره شروع به رنگ زدن کنید. یک راه دیگر این است که از اسپری رنگ استفاده کنید ولی باید در این کار تبحر کافی را داشته باشید تا رنگ سقفتان یک دست در بیاید.
- بهترین زمان برای رنگ آمیزی سقف: مناسب ترین زمان، قبل از نقاشی دیوار ها است به این علت که اگر رنگ روی دیوارها شره کرد، نیاز به پاک کردنش ندارید. اگر قصد دارید دیوارها و سقف رو همزمان نقاشی کنید، اولویت با رنگ کردن سقف است، بعد باید به سراغ دیوارها بروید.
انتخاب نوع رنگ مناسب برای سقف به عواملی مانند آب و هوا، نوع سقف، بودجه و سلیقه شما بستگی دارد.
چند نوع رنگ رایج برای رنگ آمیزی سقف:
مزایا:
- کیفیت بالا
- بادوام
- قابل شستشو
- ضد آب
- تنوع رنگبندی بالا
معایب:
- گران تر از رنگ لاتکس
- بوی نسبتاً تند
- خشک شدن کندتر
رنگ روغن:
مزایا:
- کیفیت بسیار بالا
- بسیار بادوام
- قابل شستشو
- ضد آب
معایب:
- گران ترین نوع رنگ
- بوی تند و زننده
- سمی
- خشک شدن بسیار کند
رنگ مولتی کالر:
مزایا:
- ایجاد افکت های رنگی متنوع
- مناسب برای افراد خلاق
معایب:
- نیاز به مهارت و تجربه برای استفاده
- ممکن است گران تر باشد
برای رنگ آمیزی سقف از چه رنگی استفاده کنیم:
رنگ سقف سفید مسطح یا مات به چند دلیل مهم از محبوب تر از انواع دیگر رنگها است: رنگ مسطح و مات بیشتر از رنگهای براق که هر عیب روی سطح را برجسته می کند، عیوب سقف را می پوشاند.
رنگ سفید نور بیشتری را در اتاق منعکس می کند و در نتیجه فضای روشن تری ایجاد می کند.
رنگ سفید سقف چشم انداز بی حد و حصری را برای چشمان شما ایجاد می کند که این حس را ایجاد می کند که اتاق بزرگتر از آنچه هست است، در حالی که سقف رنگی حس فضای کوچکتری را ارائه می دهد.
در پایان شما می توانید با بکارگیری نکات و ترفندهایی که گفته شد به راحتی سقف منزل یا محل کارتان را رنگ کنید و کمتر دچار چالش شوید، امیدواریم که برایتان مثمر ثمر واقع شده باشد.
آخرین نظرات