تا حالا اسم رنگ های ضد آب رو شنیدین؟ یا اگر شنیدین می دونین چه کاربردهایی داره؟
بهتون پیشنهاد می کنم برای آشنایی با این رنگ های پرکاربرد در ادامه با من همراه باشین.
رنگ ضد آب چیست؟
همون طور که از اسمش معلومه رنگ های ضد آب رنگ هایی هستن که در برابر آب و رطوبت مقاوم هستن و این مقاومت به خاطر فرمول شیمیایی و ترکیبات این نوع رنگ ها هست. رنگ های ضد آب انواع مختلفی داشته و چیزی که بین همه ی اون ها مشترکه، اینه که سطحشون آب گریز بوده و قابل شستشو هستن. یکی از مهم ترین راه هایی که میشه با استفاده از اون، از دیوارها محافظت کرد اینه که رنگ های ضد آب رو انتخاب کنین. استفاده از رنگ های ضد آب برای دیوارهای نمای بیرونی ساختمان برای بالا بردن مقاومت اونها در برابر رطوبت و آب بارون، بهترین راه محافظت از دیوارهاست.
رنگهای ضد آب سال هاست که برای محافظت دیوارها و سقف ها در برابر رطوبت استفاده می شه. با وجودی که امروزه انواع مختلفی از رنگهای ضدآب در بازار موجوده، اما رنگهای امولسیونی اکریلیک همچنان محبوبترین رنگ در بین مردم هست، چون نسبت به رنگهای دیگه براحتی اجرا میشه و ارزون تره که این خیلی مهمه!!!
نکته ای که باید بهش توجه کنین اینه که این رنگ ها رو میتونین روی سطوح مختلفی مثل چوب، بتن و فلز اجرا کنین. این رنگ ها در سایه ها و رنگ های مختلفی وجود داره. یکی دیگه از مزیت های استفاده از رنگ ضد آب، قوام ضخیم این رنگه که استفاده ش رو بدون هیچ مشکلی آسون میکنه. این حسن باعث میشه که از اجرای چندین لایه رنگ روی هم برای بدست اومدن نتیجه دلخواه جلوگیری میکنه.
خب حالا که متوجه شدین به چه نوع رنگ هایی، رنگ ضد آب میگن بریم که با ویژگی های اونها هم آشنا بشین.
ویژگی رنگ های ضد آب:
- دارای خاصیت الاستیک
- قابل تنفس در برابر بخار آب
- مقاوم در برابر اشعه ی ماوراء بنفش
- مستحکم در مقابل عوامل آلی مثل:کپک،سرخاب،باکتری و…
- ضد آب کردن دیوارها در مقابل رطوبت
معرفی انواع رنگ های ضد آب
رنگ های ضد آب انواع مختلفی دارن و هر کدومشون هم ویژگی های مخصوص به خودش رو داره.
1- رنگ اکریلیک:
اجازه بدید در ابتدا یه مطلب کوتاهی درباره ی ساختار رنگ اکریلیک براتون توضیح بدم.رنگ اکریلیک از رنگدونه های موجود در یک ماده چسبناک تشکیل شده ، اسم این ماده چسبناک رزین هست. رزین به علت داشتن وزن مولوکولی زیاد باعث میشه تا رنگ خاصیت چسبندگی بالایی داشته باشه و محکم به دیوار بچسبه و زود هم خشک بشه .یکی از رنگ های مقاوم و مناسب برای انواع سطوح مختلف که به طور معمول در فام سفید تولید میشه،رنگ اکریلیک ضد آب هست.این رنگ ها در مقابل رطوبت و عوامل جوی مقاوم بوده و برای سطوح مختلف مثل:گچ،بتن،چوب و … کاربرد داره. . از این محصول می توان در سالن های ورزشی، باشگاه ها، آشپزخانه، حمام، راه پله، راهروها، آشپزخانه، استخرها، و… استفاده کرد.
ویژگی های رنگ اکریلیک ضد آب:
1)این محصول پوشش دهی بالا داره. 2)در محیط های مرطوب میشه از این محصول استفاده کرد. 3)قابل استفاده در سطوح متخلخل. 4) در برابر آب و رطوبت مقاومت داره. 5)مقاوم در برابر رشد و کپک و قارچ.6)قابل شست وشو.7)مقاومت بالا در برابر فشار.
آیا رنگ اکریلیک قابل شست و شو هست؟
یکی از مزایای رنگ اکریلیک قابل شست و شو بودن این رنگ هست. رنگ اکریلیک با مقاومت بالا و داشتن قابلیت شست و شوی 100 درصدی در بین رنگ های حلال آب یک امتیاز ویژه محسوب میشه
البته باید توجه داشته باشین در صورتی که اکریلیک روی لباس ریخته بشه پاک کردن اون به تنهایی با آب خیلی سخت یا حتی غیرممکن هست. میتونین برای حل شدن لکه های خشک شده از استون کمک بگیرین.
بهترین زمان برای شست وشوی رنگ اکریلیک یک تا دو هفته بعد از رنگ آمیزی هست. رنگ اکریلیک ظرف مدت 20 دقیقه پس از اجرا خشک میشه اما این رو هم اضافه کنم تمام مواد موجود در رنگ اکریلیک خشک نمیشه پس زمان مناسب برای شست و شو ی رنگ آکریلیک حداقل یک هفته پس از اجرا هست.
انواع رنگ اکریلیک :
رنگ های اکریلیک به صورت مات و براق و همچنین در بسته بندی های قوطی،تیوپی،بطری و ….در بازار موجوده.غلظت های متفاوتی از رنگ اکریلیک در بازار موجوده که بستگی به نیاز خودتون میتونین اون هارو انتخاب کنید.
نکاتی در مورد استفاده از رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک به دو صورت برای بخش داخلی و بخش خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیره
قبل از اینکه کار رنگ آمیزی را شروع کنین، رنگ را به درستی هم زده و مخلوط کنین. هر یک کیلوگرم رنگ حدود پنج متر مربع را پوشش میده
دقت کنین سطحی که میخواهین اون روبا رنگ اکریلیک رنگ آمیزی کنین ، کاملا خشک باشه و گرد و غبار و آلودگی هم روی سطح نباشه. بهتره سطوح را با فشار قوی آب بشورید و منتظر خشک شدن اون بمونین
رنگ رو در جای مناسب به دور از یخ زدگی نگهداری کنین دمای مناسب نگهداری بین ۵ تا ۳۵ درجه هست.
بهترین زمان مصرف رنگ اکریلیک تا ۳۰ ماه پس از تاریخ مصرف است.
میزان آب اضافه شده به این رنگ باید حدود ۲۵ درصد باشه.
اگر سطح مورد نظر از قبل فاقد رنگ بوده، قبل از استفاده از رنگ اکریلیک حتما از پرایمر استفاده کنین.
بهتره برای رنگ آمیزی از غلطک استفاده کنین.
بین دوبار رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک بهتر است ۲ تا ۴ ساعت فاصله باشه
مدت زمان خشک شدن رنگ اکریلیک بستگی به دما، جریان هوا، ضخامت رنگ و … داره.
2- رنگ سیمان ضد آب:
رنگ سیمان ضد آب یکی از انواع رنگ های ضد آب ساختمانی هست.این رنگ برای محیط های بیرونی ساختمان ،زیر زمین و زیر شیروانی کاربرد داره.مشکل رطوبت ناشی از بارندگی در دیوار های خارجی بیشتر اوقات وجود داره، به خصوص اگر از رنگ ضد آب استفاده نشده باشه یا رنگ کیفیت لازم را نداشته باشه.این مشکلات را میتونیم به راحتی کنیم، حتی در مراحل بعدی زمانی که دیوارها رنگ آمیزی شدن.رنگ مورد استفاده باید ضدآب،مستحکم،الاستیک و در برابر شرایط نامساعد جوی مقاوم باشه.
ویژگی رنگ سیمان ضدآب:
- پوشش دهی مناسب
- ضد آب و رطوبت
- قابل شست و شو
- مقاوم در برابر سرما و گرما
3-رنگ اپوکسی ضد آب
این رنگ ها با دوام بالایی که دارن معمولا به عنوان پوشش گاراژ ،پارکینگ و یا زیرزمین مورد استفاده قرار میگیرن.در واقع اپوکسی نوعی از رزین پلاستیکی هست که با اضافه شدن به رنگ سطحی مقاوم و پایدار ایجاد میکنه و به عنوان سدی در برابر آب ورطوبت عمل میکنه به همین دلیل میشه گفت بهترین رنگ ضد آب برای فلز و سطوح سخت مثل بتن رنگ اپوکسی هست.از این محصول برای نمای ساختمان های ویلایی و سازه های فلزی که در مجاورت دریا هستند هم استفاده میشه .
ویژگی های رنگ اپوکسی ضد آب:
- دوام بالا
- نفوذ ناپذیر
- ضد آب و رطوبت
- مقاوم در برابر آب شور دریا
- مقاوم در برابر فشار
- مقاوم در برابر سرما و گرما
- سرعت بالای سخت شدن
4-لاک اکریلیک مخصوص نما:
لاک اکریلیک مخصوص نما، یک پوشش رزینی شفاف و مقاومه که به عنوان محلول ضد آب در ساختمان به کار میره. این محصول ضمن تثبیت و حفظ کیفیت رنگ در سطوح سیمانی و گچی، میتونه سایر سطوح را در برابر آب، رطوبت و گردوغبار ایمن کنه.
از این محصول میشه جهت رنگ آمیزی سطوح بتنی ،گچی ، ابزار گچی ، سیمانی ، آردواز، آجرهای تزیینی،سنگ های آهکی،سنگ های ماسه ای ،انواع سنگ های طبیعی و مصنوعی و غیره در داخل و خارج ساختمان استفاده کرد.با استفاده از این محصول میتونین طول عمر سطوح رنگ آمیزی شده رو افزایش بدید.
از ویژگی های این محصول : لاک اکریلیک در برابر اشعه خورشید و در برابر آب و رطوبت مقاومت خوبی داره.عایق مناسبی برای نمای ساختمان به حساب میاد.پس از اجرا سریع خشک میشه ، این محصول چسبندگی بالایی داره و در آخر سطحی زیبا رو ایجاد میکنه.
5-رنگ سیلیکونی :
رنگ ها مدل های بسیار زیادی دارن،یکی از این رنگ ها ی محبوب که زیاد از اون استفاده میشه رنگ سیلیکونی هستش و خواص منحصر به فردی داره که باعث محبوبیتش شده .این رنگ از مواردی هست که کاربردهای زیادی در نقاشی ساختمان و محیط های صنعتی داره،علت این کاربردهای زیاد در محیط های مختلف به خاطر اینکه این رنگ خاصیت ضد زنگ زدگی داره برای مثال میتونم براتون بگم در محیط های صنعتی از این رنگ بیشتر برای نقاشی سطح لوله ها و تاسیسات فلزی استفاده میشه.در نقاشی ساختمان از این رنگ میشه برای نمای ساختمان استفاده کرد.
علاوه بر مطالبی که در مورد این نوع رنگ براتون گفتم این رو هم اضافه کنم که این رنگ خاصیت پوشانندگی بالایی داره.اگر در زیر سازی درجاهای مختلف آسیبی وجود داشته باشه پس از نقاشی با این رنگ این آسیب ها محو میشه و از بین میره.
رنگ های سیلیکونی در برابر حرارت مقاوم هستند،یک مثال براتون بزنم از رنگ سیلیکونی ضد حرارت در کشتی ها استفاده میشه.این رو هم بگم در بین انواع رنگ سیلیکونی،رنگ های سیلیکونی ضد حرارت از تمام سطح به خوبی محافظت میکنه .به طور کلی تمام مدل های رنگ سیلیکونی در برابر حرارت مقاومت بسیار خوبی دارن اما مدل های مخصوص ضد حرارت میتونن تا دمای 600 درجه سانتی گراد رو تحمل کنن.
ویژگی های رنگ های سیلیکونی:
- ظاهر بسیار خوب دارند
- در برابر حرارت مقاوم هستن
- در دسترس بودن در مدل های مختلف مثل جامد و پودر و یا به صورت حلال در ویسکوزیته های متفاوت
- با سایر رزین ها مثلا رزین های ارگانیک سازگاری دارند
- در برابر مواد شیمیایی و خوردگی در مدت طولانی محافظت میشن
در بین انواع رنگ سیلیکونی یک ویژگی بین همشون مشترکه .این رنگ های ضد آب در برابر رطوبت مقاومت بسیار خوبی دارن و میتونن رطوبت رو دفع کنن ،مثلا از این رنگ در داخل حمام استفاده میکنن.رنگ های سیلیکونی علاوه بر دفع رطوبت از رشد باکتری های مضر قارچ هم جلوگیری میکنه.این رنگ ها سطح رو لیز نمیکنه و تازگی خودش رو از دست نمیده.
مطمعن هستم همه ی ما دوست نداریم بعد از تمام شدن رنگ آمیزی،رنگ ترک ترک یا پوسته پوسته بشه ،پس این مژده رو بدم،رنگ های سیلیکونی خاصیت کشسانی دارن.این یعنی چی؟ این یعنی که اگر از این رنگ در دیوارهای ساختمان یا هر جای دیگه استفاده بشه دیگه نباید نگران ترک خوردن و پوسته پوسته شدن رنگ باشین.آیا تمام ویژگی های رنگ های سیلیکونی همین ها بود؟باید بگم خیر باز هم ادامه داره،در ادامه باید بگم رنگ های سیلیکونی گردو غبار رو دفع میکنن.با محیط زیست سازگاری خوبی داره و در زمانیکه از این رنگ استفاده میکنین احتیاجی نیست ماسک بزنید.نور خورشید هم تاثیر منفی روی کیفیت این رنگ نمیذاره.
6- رنگهای لاتکس:
این رنگ ها برای استفاده در سقفها خیلی عالی هستن، چون وقتی روی سطوحی مثل چوب یا گچ اجرا میشن، به عنوان درزگیر نیز عمل میکنن.
چگونه از رنگ های ضد آب استفاده میشه؟ (چگونگی اجرای رنگ ضد آب)
برای استفاده از رنگ ضد آب، باید مطمئن بشید رنگی که انتخاب می کنین کیفیت خوبی داشته باشه همچنین زمان استفاده از اون باید حواستون به قلم مویی که انتخاب میکنین برای اجرا باشه که از قلموی مناسب استفاده کنین و مطمئن بشین که لایه های نازکی از رنگ را اعمال می کنین.
بیاین تا چند نکته برای استفاده از رنگ ضد آب بهتون بگم:
- از پرایمر یا سیلر خارجی بر پایه لاتکس 100% اکریلیک با کیفیت بالا و بر پایه آب استفاده کنین که به طور خاص برای استفاده بیرونی طراحی شده و برچسب “ضد آب و هوا” یا “ضد آب” داره در نتیجه به جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطوح بیرونی خونه و ساختمون و همچنین محافظت از اونا در برابر اشعه ماوراء بنفش و رشد کپک کمک میکنه. اجازه بدین این محصول، قبل استفاده از یک لایه دیگه، کاملاً خشک بشه (حداقل 24 ساعت توسط اکثر سازندگان توصیه می شه) و بیش از دو لایه استفاده نکنین مگر اینکه دستورالعمل های برچسب به طور خاص توصیه شده باشه.
- در صورت استفاده از رنگ های مبتنی بر لاتکس بر روی سطوحی که قبلا رنگ آمیزی شدن، اول پوشش قبلی رو پاک کنید (سمنباده بزنین یا با آب گرم مخلوط و با مواد شوینده بشورید!)
بهترین مکانهایی که میتونیم از رنگ ضد آب استفاده کنیم؟
نوع رنگ ضد آبی که شما برای پروژه اتون میتونید استفاده کنین به عوامل مختلفی بستگی داره از جمله سطح مورد رنگآمیزی، آب و هوای منطقه و … . خوب حالا بیاین با هم به تمام این مورد ها بپردازیم:
سطوح داخلی:
آشپزخانه: رنگ ضد آب برای دیوارها و سقف آشپزخانه، مخصوصا در اطراف سینک و اجاق گاز که در معرض رطوبت و بخار هستند، ایدهآله. این رنگها به تمیز کردن آسان سطوح کمک و از رشد کپک و قارچ جلوگیری میکنن.
حمام: از رنگ ضد آب میشه در حمام و دستشویی، روی دیوارها، سقف و کف استفاده کرد. این رنگها در برابر رطوبت و تراکم بخار مقاوم هستن و از پوسته شدن و کنده شدن رنگ جلوگیری میکنن.
زیرزمین: زیرزمینها مستعد رطوبت هستن، بنابراین استفاده از رنگ ضد آب روی دیوارها و کف میتونه به جلوگیری از آسیب ناشی از آب کمک کنه.
اتاق رختشویی: رنگ ضد آب برای اتاقهای رختشویی که در معرض رطوبت زیاد از ماشین لباسشویی و خشککن هستنن، ضروریه.
سطوح خارجی:
نمای ساختمان: رنگ ضد آب برای نمای بیرونی ساختمان میتونه به محافظت از آن در برابر باران، برف و رطوبت کمک کنه. این امر به ویژه در مناطقی با آب و هوای مرطوب یا بارندگی زیاد مهم است.
سقف: از رنگ ضد آب میتوان روی سقفها برای محافظت از آنها در برابر نشت آب و آسیبهای ناشی از آب و هوا استفاده کرد.
دیوارهای جانبی: دیوارهای جانبی بیرونی نیز میتوانند با رنگ ضد آب رنگآمیزی شوند تا از آنها در برابر رطوبت و آسیبهای ناشی از آب و هوا محافظت شود.
گاراژ: کف گاراژها اغلب در معرض رطوبت و مواد شیمیایی هستند، بنابراین استفاده از رنگ ضد آب روی آنها میتونه به محافظت از آنها در برابر آسیب کمک کنه.
سایر کاربردها:
کفپوش: از رنگ ضد آب میتوان روی انواع مختلف کف مانند چوب، بتن و کاشی استفاده کرد. این امر به ایجاد سطحی ضد آب و بادوام کمک میکنه که به راحتی تمیز میشود.
مبلمان: از رنگ ضد آب میتوان روی مبلمان داخلی و خارجی برای محافظت از آنها در برابر رطوبت و آسیبهای ناشی از آب و هوا استفاده کرد.
دکور: رنگ ضد آب را میتوان برای افزودن رنگ و طرح به انواع سطوح مانند مجسمهها، گلدانها و سایر اقلام تزئینی استفاده کرد.
قایق و بدنه قایق: برای محافظت از بدنه قایق و قایق در برابر آب می توان استفاده کرد.
مجسمه و تزئینات: همچنین قابل استفاده برای محافظت از مجسمه و تزئینات در برابر باران و برف می باشد.
آخرین نظرات