مقدمه : انجام نقاشی ساختمان میتونه دلایل زیادی داشته باشه،از جمله تغییر محیط و تنوع طلبی،یا آسب هایی که به خاطر اسباب کشی یا شیطنت بچه ها،ایجاد شده. به هر حال بعد از قطعی شدن تصمیم و قبل از انجام رنگ آمیزی اولین مساله ای که مطرح میشه،هزینه و قیمت نقاشی ساختمان هست.
بهتره که همه جوانب کار رو بسنجین و درباره هزینه ها هم تحقیق کنین تا بتونین با توجه به بودجه ای که دارین،تصمیم درستی بگیرین.
عوامل زیادی در برآورد هزینه نقاشی تاثیر دارن،مثل:متراژ فضای مورد نظر، زیرسازی، کیفیت رنگ، دستمزد نقاش و نوع رنگی که انتخاب می کنین.
اگر قصد رنگ آمیزی خونتون رو دارین لازمه این عوامل رو بشناسین.
نحوه محاسبه قیمت نقاشی ساختمان
معمولاً محاسبه قیمت به دو روش انجام میشه:
1-قیمت به صورت یکجا یا اصطلاحاً کنترات:
کارشناس و متخصص مربوط بعد از دیدن محل مورد نظر میتونه به شما مشاوره بده تا به یک جمع بندی درباره نوع رنگ ،تنوع و سایر مسائلی که روی هزینه کلی تاثیر میزاره،برسین.
2-قیمت بر حسب متر مربع:
به این شکل که اول زیربنای محل مورد نظر در عدد 3 ضرب شده،و عددی که به دست میاد در نرخ رنگی انتخاب شده ضرب میشه.
عددی که به دست میاد هزینه تقریبی نقاشی ساختمان هستش.
عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت نقاشی ساختمان
- متراژ فضا بر اساس متر مربع: مسأله ای که بیشترین تأثیر رو در هزینه های نقاشی داره،مساحت دیوارها و سقف به متر مربع هست.این معیاری ست که میزان رنگ مصرفی رو مشخص می کنه.اگر فضای مورد نظر بزرگتر باشه طبیعتاً هزینه رنگ هم بالاتر میره.
- مقدار رنگ مصرفی: اگر رنگ های باکیفیت انتخاب کنین بالطبع در بالاتر رفتن هزینه نهایی تاثیر میزاره،ولی کیفیت نهایی هم بالا میره.به طور معمول برای اتاق ها یک سطل کامل رنگ و برای فضاهای کوچیک تر مثل حمام و… مقدار کمتری مصرف میشه.
- کیفیت رنگ: یکی دیگه از موردهایی که بر هزینه نقاشی تاثیر می گذاره کیفیت رنگ هست. رنگ های با کیفیت بالاتر معمولا قیمت بیشتری دارن.
- بافت دیوار: برای دیوارهایی که کار شده هستن مثلاً یا بافت دار هستن یا با آجرهای تزئینی طراحی شدن،رنگ بیشتری به کار میره.
- دستمزد نقاش: دستمزد نقاش هم یکی از عوامل موثر در هزینه نقاشی هست. دستمزد نقاشان با تجربه و ماهر معمولا بیشتر از نقاشان مبتدیه.
- ظریف کاری: بخش های کارشده ی سقف و دیوارها مثل :گچ بری و سقف کاذب و رنگ آمیزی آرک ها و چهارچوب در و پنجره،به دلیل نیاز داشتن به زیرسازی اولیه و بتونه کاری از عواملی هستن که روی هزینه کلی تاثیر گذارن.
- تعداد اتاق ها: هر چی تعداد اتاق ها بیشتر باشه،کار نقاشی هم طولانی تر میشه،چون رنگ کردن یک فضای یه تیکه راحت تره و انرژی کمتری صرف اون میشه.
- زیرسازی و کارهای تعمیراتی: بعضی از سازه های قدیمی یا جدید نیاز به زیرسازی دارن.به طور مثال:ساختمانی که تازه نازک کاری شده و دیوارهای گچی داره،باید بتونه کاری و سمباده کاری روش انجام بشه. یا فضاهای قدیمی و جاهایی که سالها از نقاشی کردنشون میگذره و یا نم و رطوبت دارن،باید زیرسازی روشون انجام بشه.پروسه زیرسازی و بسترسازی باعث افزایش هزینه میشه.
همون طور که بالا بهش اشاره کردم،یکی از عوامل تاثیر گذار در هزینه نهایی نقاشی ساختمان،نوع رنگی هستش که انتخاب می کنین.
در ادامه عوامل موثر در قیمت هر کدوم از رنگ ها،رو بررسی می کنیم.
هزینه و قیمت رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان با رنگ های مختلف :
-
رنگ روغن:
مقدار خرابی و نیاز به زیرسازی و بتونه کاری،کیفیت رنگ انتخابی،نوع لکه گیری از روی رنگ آستری،زیر کار گچی باشه یا رنگ شده،همه اینها مواردی هستن که در تعیین هزینه های رنگ روغن تاثیر دارن.
-
رنگ اکریلیک:
زیرسازی و تعمیرات و بتونه کاری،نوع رنگ.
نوع بتونه ی مورد استفاده برای زیرسازی،به سه دسته تقسیم میشه:
- بتونه پلاستیکی
- بتونه روغنی
- بتونه مخصوص زیرسازی آکریلیک(پرایمر)
-
رنگ پلاستیک:
میزان خرابی و زیرسازی،مارک و برند رنگ.
بتونه ای که برای رنگ پلاستیک استفاده میشه دو نوع هستش:
- بتونه روغنی
- بتونه پلاستیک
که در کیفیت نهایی،دوام و ماندگاری کار تاثیر داره.
-
مولتی کالر:
از پارامترهای اصلی برای تعیین قیمت در این نوع رنگ،وسعت انتخاب در دامنه رنگی که انتخاب می کنین هست.استفاده از پیستوله یا کمپرسور هم در هزینه ها تاثیرگذارن.
-
رنگ بلکا:
نوع ،کیفیت، مارک یا برند،بافت و جنس بلکایی که انتخاب می کنین.بلکای عادی یا ابریشمی.
-
اپوکسی:
رنگ های اپوکسی در برابر رطوبت و اصطکاک،خش و ضربه،مواد شیمیایی و اسیدی،مقاومت بالایی دارن و گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی آشپزخانه،سالن ورزشی و…هستن.در نتیجه نوع و مارکی که انتخاب کنین و میزان نیاز به زیرسازی در محل مورد نظرتون،در تعیین قیمت رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان تان نقش دارن.
-
کنیتکس:
از عوامل موثر در تخمین هزینه های رنگ کنیتکس،استفاده از پیستوله یا کمپرسور،تعمیرات و زیرسازی،مارک رنگ کنیتکس هست.
انواع کنیتکس: پلاستیکی، روغنی، اکریلیکی.
هر کدوم از این رنگ ها خواص و قاعده به کارگرفتن خاص خودشونو داره و طبیعتاً در قیمت و هزینه تموم شده تاثیر دارن.
تجهیزات نقاشی ساختمان:
- غلتک رنگ
- سینی رنگ
- پیستوله
- قلم مو
- کاردک و لیسه
- پودر بتونه نقاشی
- نردبان
سخن نهایی….
یکی از مهم ترین بخش های ساختمان،دکوراسیون داخلی هست و نقاشی ساختمان تاثیر به سزایی در زیبایی دکوراسیون منزل داره.
علاوه بر این به دلیل جذابیت و زیبایی که نقاشی دیوارها داره،از زمان قدیم مورد توجه بوده تا الآن.
برای رنگ آمیزی همه یا قسمتی از منزل،شاید اولین سوالی که مطرح بشه،اینه که هزینه و قیمت نقاشی ساختمان به چه صورت محاسبه میشه و چه مواردی در هزینه ها تاثیر گذارن.
در این مقاله به همه مواردی که در تعیین قیمت هزینه نقاشی ساختمان،نقش دارن پرداخته شد،تا اگر تصمیم به انجام این کار دارین،بتونین انتخاب درستی داشته باشین.
موفق باشید.
آخرین نظرات